zaterdag 2 december 2017

Veel sfeer op Sinterklaas streekproductenmarkt in Leek


Decembermarkt in Leek sfeervol opgezet. Het was glad vanmorgen vroeg toen ik vertrok naar de Streekproduktenmarkt van Leek. Met daarbij de hele dag lichte mist, werd het ook nog eens waterkoud. Dat betekende veel minder publiek, maar de vaste klanten laten ons gelukkig niet in de steek. Daardoor kreeg ik amper de tijd om mijn kraam mooi te maken, want de bolletjes wol waren weer veel gevraagd. Voor de lange winteravond wilden mijn klanten nog graag even wat om handen hebben.

Afgelopen jaar zijn er al heel wat Willekleurige producten vertrokken naar het buitenland, zo werd er vandaag ingekocht voor familie in Duitsland, Zuid Afrika en Amerika. In de loop van de middag kwam ook Zwarte Piet de laatste inkopen doen voor pakjesavond. Onze Spaanse vriend had het koud en viel als een blok voor de regenboog wollen sokken.

Dat er veel talent schuilt onder de marktkooplieden bleek uit het adhoc orkest dat gevormd werd en aangevuld werd door enkele blazers uit de diverse korpsen die Leek en omgeving rijk is. Sfeervolle sinterklaasliedjes werden over de markt gestrooid, waardoor het ondanks gebrek aan publiek echt wel gezellig werd op deze koude decembermarkt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten