dinsdag 2 augustus 2016

Gezellige drukte in Beilen



Vandaag stonden we in Beilen een kleine braderie georganiseerd door de winkeliersvereniging. De markt stond in het teken van ambachten en die waren tussen de reguliere kramen geplaatst. De dag begon met een valse start. Een winkelier die niet echt happig was op handel voor zijn deur wilde het ons moeilijk maken. 
Gelukkig was de straat langs genoeg en werd door de marktmeester snel een oplossing gevonden. Voor een dichte Mitra was onze nieuwe stek en daar stonden we naar volle tevredenheid, met al ruim voor aanvang van de markt de eerste klant. En die klanten bleven maar komen, 
Van heinde en verre. Het moest het ene moment in het Duits en het andere moment in het Engels. Dat doen we dan ook heel gewoon. De temperatuur was perfect, het bleef droog dus. Echt ideaal marktweer en dat was te merken aan de drukte en aan de verkoop. 
Vele bekenden kwamen weer langs van diverse wolgroepen hier op facebook en hoe leuk is het als Lavinia bijna gelijktijdig met Carla (beiden lid van deze groep) aan de kraam komen. Hoe leuk hoe gezellig. 

Als dan later op de dag ook nog de beroemdste brugwachter van Groningen Henk Landkroon en zijn vrouw langslopen kan ik het niet laten om ze even aan te spreken, mag wel als volgster van zijn blog al die jaren. Ook Piet van de groentetuin en zijn vrouw schuifelen ineens langs. Ze zijn in de buurt op vakantie en genieten zichtbaar van de drukte. En dat allemaal tussen de vele klanten door. We hebben er van genoten. Als we dan op de terugreis ook nog Onze vriendin Ilse in Norg tegenkomen en niet veel later Ina en haar man kan je echt wel spreken van een super geslaagde dag.
Wie weet wat het morgen in Zuidlaren gaat worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten