zaterdag 30 juli 2016

Paardendagen Driessum een grote kermis


Vandaag waren we op de paardendagen in Driessum een klein dorpje in Noord Friesland. Vooraf konden we ons er weinig bij voorstellen, totdat we 's morgens om 8 uur in de file belanden voor het festivalterrein. Na drie kwartier waren we eindelijk aan de beurt om op te rijden en al snel bleek waarom dit allemaal zolang duurde om bij de kraam te komen. het weiland was doorweekt en vele auto's moesten met een tracktor naar de plek gesleept worden.

Via wat manoeuvreren met kar tussen marktkramen door kwamen we op onze riante plaats. 5 meter was wel 10 meter geworden dus volop ruimte om de kar goed te plaatsen zodat we snel ons tentje konden uitzetten en de tafels konden plaatsen. Wat een heerlijkheid eigenlijk zo'n eigen kraam. Het werd druk, het werd drukker en nog veel drukker. Overal op de weilanden was wel wat te zien. Er was een braderie, er waren ambachten te zien. Een kleine kinderboerderij, iets met kippendressuus.
Hondenbehendigheidswedstrijden schaapscheren. Ik zie die snuitjes en denk meteen jullie ken ik, en jawel wie staan daar bij Ria en Mike van der Most van de Scheperij die op Nienoord gevestigd is.

Diverse keuringen van koeien, geiten, schapen eigenlijk teveel om op te noemen.







Een grote kermisattractie met bijbehorende door elkaar heen gemengde geuren van hamburgers, ijs zoetigheden.
Dit alles zorgde ervoor dat we veel te kijken hadden, eigenlijk ogen te kort kwamen. gezinnen die de hele dag uit waren boeren, burgers en echte paardenmeisjes.

Tussen de vele optredens door zocht iedereen zijn weg op het grote terrein met behulp van de richtingaanwijzers.
Gelukkig bleef het droog vandaag, waardoor het goed toeven was in de drukte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten