zaterdag 6 februari 2016

Eerste streekmarkt 2016 in teken van de liefde





De eerste streekmarkt van 2016 stond helemaal in het teken van Valentijnsdag. Hoe mooi kun je dan de liefde voor de eerste wol van 2016 verkopen. Daar moest echt even een persmomentje van gemaakt worden. Centraal op de kraam hadden we deze eerste wol in de figuurlijke watten gelegd, of liever gezegd op een mooi gevilte schapenvacht. 

Veel belangstelling van de ruim 500 bezoekers die deze maand de markt bezochten ging natuurlijk uit naar alle mooie streekproducten en de schaapsherder liet zien hoe een schaap geschoren werd. 

Onder grote publieke belangstelling werd rond het middaguur de eerste bol wol van de vorige week geschoren schapen overhandigd aan de herder Mike van der Most. Blij verrast dat zo snel een bolletje wol geproduceerd kan worden. Deze eerste bol wol gaat, als de boerderij gebruikt gaat worden als publieksvoorziening bij alle activiteiten op de scheperij, een ereplaatsje krijgen.

Het was prachtig marktweer, niet te koud en na een wat stroeve start, wij hadden onze koffie thuis laten staan, werd het toch een super geslaagde dag.

En de schaapjes stonden ondertussen heerlijk op stal te genieten van een extra hapje hooi. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten