zaterdag 19 mei 2018

Joure onder de wol, koud maar heel gezellig


Het was koud tijdens Joure onder de wol, maar dat hoefde de pret niet te drukken.Voor opening van de markt was er gelukkig nog een klein beetje tijd om alle bekenden te begroeten.
Vanaf 10 uur was het gezellig druk met voornamelijk geinteresseerde bezoekers. Duidelijk een verschil met andere markten. Hier komen vooral bezoekers die op zoek zijn naar nieuwe materialen en technieken, bezoekers die zich vergapen aan alle moois en welbewust eerst de markt over lopen om daarna hun schatten voor hun hobby te scoren.
Joure onder de wol is dan ook gezellig kletsen met collega's en passanten en af en toe een leuke verkoop. Wij stonden op het parkje voor de kerk, niet de meest ideale plek, want je moet een eind lopen met je spullen om ze bij de kraam te krijgen.
Veel belangstelling was er voor het schaapscheren en ook Bij Kaarderij Wollust werd vol bewondering gekeken naar het mengen van kleuren op de kaardmachine. Ook bij de andere kramen was er veel fraais te zien en natuurlijk moesten ook de alpaca's even een rondje over de markt wandelen.
Het bleef de hele dag bewolkt en kil met aan het eind van de middag toch ook vieze miezerregen, maar dat hield de bezoekersstroom niet tegen, tot sluitingstijd van de markt bleef de verkoop doorgaan. Moe maar tevreden gaan we weer aan het maken van allerlei fraaie handwerken tot de volgende markt, de eerste zaterdag van juni in Leek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten