zaterdag 12 mei 2018

Een dagje kliederen en spierballen kweken



Na drie dagen markt afgelopen week was het zaterdag een vrije dag en hoogste tijd om eens bij Bart en Tanja Hendrickx van de kaarderij een dagje te gaan sparren. 


Ik had in de opslag nog wat spannende draden en rackawolletjes en natuurlijk is er in het wolparadijs ook van alles te vinden. Dus werd het een heerlijk dagje rommelen. Eerst maar de draden verven en dat werd een kloddertje roze hier en een scheutje blauw daar. Daar werden we al vrolijk van. Terwijl de wol stond te stomen even brainstormen wat we precies ervan konden maken en de rest van het materiaal verzamelen.

Wat vrolijk wordt je van al die mooie materialen. Een mooi groot kleed voor in de kraam wilden we maken als blikvanger. Dus aan de klieder met water en zeep.Wat een heerlijkheid is dat als het mooi weer is en zo groeide het onder onze handen.



Nadat alles uitgelegd was kwam het zwaardere werk alles aan elkaar vast soppen en daarna zoals iedereen weet rollen rollen en nog eens rollen. De spierballen kregen weer een prima training
De dag vloog om en er is bijna een eindproduct. Wil je het in het echt zien kom dan as. zaterdag naar Joure onder de wol in een van de kramen hangt het dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten