zaterdag 19 augustus 2017

Ringsteken altijd spectaculair


Na afwezigheid van 3 jaar werd op de slotdag van de feestweek van Zevenhuizen weer aan ringsteken gedaan. Daar waar in andere dorpen deze activiteit de laatste jaren minder deelnemers trekt, kwamen in Zevenhuizen 21 combinaties aan de start.


De wedstrijd werd voorafgegaan door het ringsteken op paard. De 6 deelnemers moesten in diverse barrages uitmaken wie er uiteindelijk met de grote prijs van Zevenhuizen naar huis kon gaan.


Het tweede deel de wedstrijd van de combinaties verliep sneller, de combinaties waren aan elkaar gewaagd. De grootste spelbreker was echter de straffe wind, waardoor het soms moeilijk was om de houder perfect in de ring te steken, doordat de handjes aan de palen behoorlijk wapperden.


Ondanks de wat slechtere weersomstandigheden was er veel publiek afgekomen op dit evenement. Iedereen genoot met volle teugen van de wedstrijd en de aanwonenden, die zaten natuurlijk allemaal eerste rang.


Met nog het groots opgezette vuurwerk en de Hollandse avond in de feesttent is het feest in Zevenhuizen weer voor een jaar voorbij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten