zondag 20 december 2015

Super kerstmarkten in Nuis en Leek


Tjonge jonge jonge wat een bijzondere kerstmarkten dit jaar. Zaterdag waren we in de sfeervolle tuin van het landgoed Coendersborg.
Een kleine, intieme kerstmarkt die enorm goed bezocht werd. Muziek een drankje een lekker hapje en leuke kraampjes lokten heel veel publiek naar het prachtig verlichte landgoed. Tot ver na 9 uur bleef het gezellig druk en bleven de bezoekers veel kopen.

Zondagmorgen was de kerstmarkt op het landgoed Nienoord aan de beurt
Verspreid over het landgoed en bij de kinderboerderij stonden veel kraampjes opgesteld.

De dieren van de kinderboerderij waren op hun mooist. Ook het terrein van de borg was ingericht tot marktplein.
De vlag wapperde fier op het kasteel, Baron Von Inn zu Kniphausen vermaakte het publiek en natuurlijk moest hij even spreken met Jantje die in het verleden met veel liefde en zorg werkzaam was in het museum.

Koetsen reden af en aan met bezoekers en wat gezellig met een tuig met belletjes. Leuke koortjes, verhalenvertellers, en andere animatie zorgde ervoor dat het publiek werd vermaakt. En wat een bezoekers kwamen er af op deze sfeervolle kerstmarkt het bleef maar toestromen. Het verkeer raakte ontregeld en tot ver in het dorp was geen parkeerplaats meer beschikbaar, ondanks het grote parkeerterrein van Nienoord zelf.

Duizenden kijkers en kopers schuifelden langs de kraam. We hadden onze handen vol aan iedereen zorgvuldig te helpen.
Gelukkig was er vervoer voor onze marktspullen geregeld zodat we bij het afbreken alles in een keer bij de auto kregen.
Een super weekend hebben we gedraaid.
Een ding was heel opvallend. De temperatuur was heerlijk extreem warm en af en toe te heet voor onze mooie warme marktjassen.
Gezellig zoveel bekenden te zien en lege dozen mee terug te nemen. Ik weet wat ik de komende maand mag doen. Er moet weer heel veel gesponnen worden en er ligt een hele serie sokken in bestelling. Ik hoef me niet te vervelen. Maar dat is allemaal voor het nieuwe jaar. De komende twee week zijn even helemaal voor mij. En vanavond voetjes omhoog en even helemaal niets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten