woensdag 22 juli 2015

Zomermarkt Zuidlaren in het zonnetje


Een heerlijk marktdagje vandaag in Zuidlaren, veel vakantiegangers vergaapten zich aan de kramen met hobbymatig vervaardigde producten deze dag. gezellig keuvelen, en je laten voorlichten over al die mooie handwerktechnieken stond voorop, maar ook de verkoop bleef vandaag niet achter.
Alpekazen en apeschaapharen waren verbasteringen die af en toe gehoord werden voor de wolsoorten en volop belangstelling voor het spinnen van de prachtige ouessantwol.
Vooral ouderen herinneren zich het spinnen van wol dat vroeger thuis veel werd gedaan en grijpen graag de kans aan om te kijken of ze het nu nog kunnen. Maar ook kinderen vinden het heel leuk om te kijken hoe dat werkt om een draadje uit de wol te krijgen.

Nou als we daarmee zaadjes leggen voor een nieuwe toekomst van dit schitterende oude ambacht dan is de missie ook vandaag weer geslaagd. Volop gezelligheid was en 's middags en 's avonds met de dansers op de Brink. 


Volgende week woensdag is de dag van de oude ambachten en zijn we weer aanwezig op de Brink van Zuidlaren van 11 tot 8 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten